ARCHIPENDIUM von Architekten für Architekten

House in Matosinhos

House in Matosinhos

The site_The lot, with non-regular shape, is inserted in a consolidated urban area, in Matosinhos, PT. The surrounding buildings detain different temporal characteristics with different constructive approaches, different elevations, materials, etc… not a characteristic street.

Formal and functional constraints_It was important to keep the alignment of the house with the existing buildings. The two floors of the house are dissimulated in the facade with horizontal lines to point some alignments with the surrounding buildings.

Program_The interior space distribution of the house is separated by function and by the two floors. The ground floor with the social/service area (kitchen, dining/living room, garage). The 1st floor with the private area (rooms, toilets, lounge/reading area). An exterior yard at the center of the house allow natural light to dining/living room and kitchen, and to the interior rooms at 1st floor.

 

House in Matosinhos

  • São Mamede Infesta
    Matosinhos
  • Portugal
Completion: 2016
Used materials
  • Concrete
  • Brick

Type of Building

Architect Office