ARCHIPENDIUM von Architekten für Architekten

NTU Cosmology Hall

NTU Cosmology Hall

Inspired by the idea of acting against the force of gravity, NTC Cosmology Hall is designed as a floating cube in space, structurally supported by the concrete core setback in the center. The depths of the vertical sunshades vary in a progressive sequence, so that the sphere illusion inside the cube can be seen as one moves around the building, visually experiencing a dynamic, changing façade.

At center of the building, there is a 38-meter high cylindrical atrium space with perforated aluminum wall, allowing people to view up into the sky. Various transitions may be observed; the changing of daylights, movements of the cloud, the sense exterior weather, etc. The second through eighth floors are laboratories. Above the atrium space, a cantilevered platform is set there on the seventh floor as a unique space for people to have a moment of reflection.

 

NTU Cosmology Hall

  • Taipei
  • Taiwan
Completion: 2018
Used materials
  • Metal
  • Glass
  • Concrete

Type of Building

Architect Office